Manege Twents Ruitercentrum Het Hulsbeek

Marieke & Gerco Willemsen

In de jaren zeventig startte vader Diepman het Twentse Ruitercentrum op manege Florilympha in het Lutterzand. Na 50 jaar is het familiebedrijf nog steeds actief, nu aan de rand van het recreatiepark Het Hulsbeek in Oldenzaal. Manege Twents Ruitercentrum is een echt familiebedrijf. De goede zorg voor pony’s en paarden staat altijd voorop.

Is jullie business nog steeds hetzelfde als toen jullie begonnen?

Grotendeels natuurlijk wel, geeft Marieke Willemsen aan. Mijn vader is begonnen met paardrijden en lesgeven. De doelgroep is wel veranderd. Hij gaf toen meer les aan volwassenen. Daarentegen geven wij nu les aan kinderen, volwassenen en beginnende paardrijders. In de jaren 70 keek men anders tegen de paardensport aan. Het was toen voor een kleine doelgroep weggelegd.

Waar zijn jullie het meeste trots op?

Dat wij nog steeds bij elkaar zijn. Wij zijn nog steeds aan het veranderen en verbeteren op dezelfde locatie. Mijn man heeft steeds nieuwe ideeën. Dat onze kinderen nu toch al op jonge leeftijd deels aangeven iets in ons bedrijf willen gaan betekenen. Ook zijn we trots en blij dat we nog steeds fijne manege paarden/pony’s kunnen vinden voor het lesgeven.

Wat ga je zeker niet meer doen, wanneer je uit ervaring spreekt?

Wat wij in het verleden vaak deden, was onze locatie ter beschikking stellen voor feestjes. Mensen konden dan op onze paarden zitten en daarna met elkaar barbecueën. In de huidige tijd is dit niet meer te realiseren qua veiligheid. Wij zijn een ruitercentrum waar les wordt gegeven en wedstrijden worden gehouden.

Wat zou waardevol zijn, wanneer je andere familiebedrijven spreekt.

Hoe zij zijn omgegaan met bedrijfsovername naar hun kind(eren) en waar de interesse vandaan komt om een bedrijf van je ouders dan over te nemen.

Wat is volgens jullie de valkuil van een familiebedrijf?

Dat je te veel gefocust bent op je eigen eilandje. Wij zijn blij dat wij er soms even tussenuit kunnen. Bij een familiebedrijf gaat het constant door, ook in de avonduren en bij een bedrijf zoals wij, 7 dagen per week. ‘Er is meer tussen hemel en aarde’!

Wat zijn verdere ambities en toekomstperspectief?

Het vernieuwen van onze locatie. o.a., deels verduurzamen m.b.t. energieverbruik. Ook trachten om de kwaliteit van ons bedrijf en het welzijn van de paarden nog meer naar een hoger niveau te brengen.

Wat zou je andere Familiebedrijven willen meegeven?

Je moet de momenten zoeken om te genieten van je bedrijf. Vaak werk je veel en je ziet het dan zelf niet meer. Sta open voor ideeën binnen je eigen organisatie (de jeugd is de toekomst).